Трошки про психологію і про цей сайт

Что такое пси2

Розглядаючи різні події повсякденного і оточуючого нас життя, кожна людина намагається зрозуміти, проаналізувати і якось по своєму описати – осмислити те, що відбувається. Кожен бачить світ унікальним чином.

Вчені будуть намагатися розкласти будь-який процес і явище по поличках на частини, а потім знову збирати все воєдино, шукаючи різні закономірності і зв’язки.

Філософи будуть копатися в високих абстрактних матеріях, до яких звичайним, простим людям просто немає діла.

Віруючі, релігійні люди будуть бачити у всьому руку Промислу Божого.

Забобонні і фаталісти у всьому звинуватять невидимі містичні зв’язку між випадками, неминучий рок, визначення долі …

Гаразд вчені, вони шукають в основному детермінуючий усе зв’язок між фактами та явищами. Занурюючись в механізми всесвіту.

З їх точки зору:
Якщо, щось сталося з людиною, то винна не вона. Винні зовнішні обставини, які виникли цілком логічним, досить зрозумілим, природним чином.

Філософи? А що філософи? – Філософи намагаються охопити своїм поглядом все! Правда, часом велику роль в житті звичайної людини відіграють далеко не філософські, а досить банальні життєві частковості.

Для релігії все – це Воля Божа! Якщо людина і може щось сама. Те це завжди відбувається в межах Провидіння. І хоча ці межі можуть бути вельми широкі. У більшості випадків може виникнути помилкове відчуття, що людина мало за що відповідає.

Забобонні, езотерики, фаталісти стверджують, – що світом правлять невидимі людському сприйняттю і не доступні умогляду містичні духовні закони. В цьому суть цілого рою безглуздих прикмет і окультно-містичних вчень та концепцій.

Добре, якщо щось можна пояснити зовнішніми обставинами, або природними законами.

Але ж ви, звичайно, знаєте:

ПЖЩО НЕ ВСЕ НАСТІЛЬКИ ОДНОЗНАЧНО В НАШОМУ СВІТІ …
Так, деякі події в житті людини, як і його поведінку, іноді можна описати дуже просто. Поясню, наприклад, – «студент біжить», «чому біжить?» «Тому що спізнюється на пари».
Наука каже про фактори матеріальної природи. Студент біжить тому, що в його організмі відбуваються певні процеси. Такі як скорочення м’язів, електричні сигнали в нервовій системі і т. п.
З боку філософії – вся справа в ідейній складовій. З якою метою біжить студент? Навіщо йому це? Біжить тому, що така “система” в якій він живе, і т. д.
Забобони, езотерика, окультизм розповідають нам про дії деяких невидимих, таємних і, чомусь в більшості своїй, темних сил.
Про релігію можна дізнатися, що все вирішено “десь там” у небесній канцелярії” . Людині тільки потрібно просто робити все правильно і все буде добре. Хоча життя показує, що цей принцип не завжди працює в дійсності.
Зрозуміти зовнішні обставини і явища навколишнього світу ще якось можливо. Але ось пояснити свою власну, і тим більш чужу поведінку, в формах глибшого і високого рівня, часом буває вкрай складно.
У випадках, коли людина багата, а у нього депресія. Коли ти знаєш, що треба зараз робити і не робиш, хоча у тебе є сили. Коли без особливих причин не можеш заснути, хоча ти сьогодні не засмучений і у тебе не було стресу. Коли ти думаєш те, про що не хочеш думати. Або робиш вчинки, які ніколи не збирався здійснювати. Або, коли у тебе без всякої потреби виникає непереборне бажання чогось, про що можливо раніше навіть і не думав … І багато чого.
Це і є той самий Псі-фактор, про який я говорю. Є така наука Психологія. І багато в чому, суть того, про що ми говоримо (поведінку людини, вчинки, думки, бажання та ін.) Можна визначити з точки зору інших факторів. Факторів Психології.Что такое пси1

І я наполягаю на тому, –
Що в цьому немає ніякої містики. Психологія – це наука, яка, тим не менше, увібрала в себе, з одного боку, концептуальну базу наукової методології, з іншого, не цурається філософських ідей та роздумів.

Психологія не відштовхується сама по собі від релігії. У той же час психологія і релігія не конфліктують, не суперечать і не зіштовхуються один з одним.

А іноді, навіть можна провести деякі паралелі. Адже відомий факт, що віра здатна допомогти людям подолати багато життєвих і особистих внутрішніх проблем.

Окультні, езотеричні та марновірні примочки і містифікації які паразитують на людському страху психологія ніяк не вітає і не розглядає у позитивному ключі.

Людина повиннаЧто такое пси4 вчитися самостійно переборювати труднощі не користуючись “сурогатами психологічного захисту”, які тільки заганяють проблему глибше в підсвідомість.

Поспішаю попередити Вас. В цьому випадку Ваша проблема рано чи пізно все одно випливе …

Отже, Псі-фактор – це чинники психології, які мають місце бути в житті людини. І повірте, ці чинники в поєднанні з зовнішніми обставинами впливають на Вашу долю набагато, набагато більше, ніж перебігаюча дорогу чорна кішка, або абстрактні міркування якогось філософа. Якщо зовнішні обставини ми не завжди контролюємо. Те наша воля повинна бути в наших руках. Плисти за течією, або обирати свій шлях – вирішувати Вам. Зараз все тільки в Ваших руках!

Ось про це та ці фактори і буде цей сайт…